duminică, 16 august 2009

Hotel Transilvania


Si aici sunt fooooarte multe carti,asa ca am sa scriu doar despre prima;;).

Avand la baza un personaj real, Contele de Saint Germain, autoarea a reusit sa imbine cu maiestrie realul si imaginarul, istoria si legenda. Intocmai cum ne este prezentat de catre istorie, asa si autoarea ni-l prezinta pe Contele de Saint Germain invaluit intr-un mister greu de descifrat.

Actiunea are loc in Franta secolului al XVIII-lea, cu patru decenii inainte de izbucnirea revolutiei franceze. Societatea acelei vremi este descrisa cu precizie, cititorul facand cunostinta cu numeroase personaje caracteristice vremii. Nu sunt lasate la urma nici descrierile vizand vestimentatia sau obiceiurile caracteristice perioadei.

In mijlocul unei societati pariziene corupte, o intalnim pe Madelaine de Montalia, o tanara frumoasa, dar naiva. Lipsa ei de experienta o va pune in primejdie de multe ori de-a lungul actiunii romanului, fiind tinta actiunilor societatii satanice conduse de contele de Saint Sebastien.

Inca de la inceput ne putem da seama de ura pe care Saint Sebastien i-o poarta lui Saint Germain. Ura ii este intarita mai apoi de incercarile lui Saint Germain de a o tine departe pe Madelaine de acolitii lui Saint Sebastien.
Indragostit profund de Madelaine, Saind Germain este gata oricand sa isi dea viata pentru ea. De aceea ii dezvaluie adevarata lui natura, aceea de vampir, castigand astfel increderea ei deplina, dar si dragostea ei, sentimente care o vor pune uneori in dificultate pe Madelaine in ceea ce priveste imaginea ei in societate, in conditiile in care in acea perioada femeile erau obligate sa fie virgine in noaptea nuntii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu